Who picks your clothes? Stevie Wonder?

Het dwangbuisjurkje
Het dwangbuisjurkje

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik hou van eten. Maar zoals ieder – ok bijna ieder –  mens op deze planeet, zeg ik ook geen nee tegen een goed figuur. Mensen doen vaak alsof dat niet samen gaat, maar dat gaat het zeker wel. Een goed figuur betekent voor mij namelijk niet het hebben van maatje 36 (of 34, maar even onder ons, welk volwassen levend en etend wezen heeft er in godsnaam nog maat 34?!), het gaat erom dat je er goed uitziet in je kleren (ok ik geef toe, bikini is een ander verhaal). De levensles van vandaag is dan ook heel simpel: gedraag je naar je maat, dan kun je rustig over straat.[separator type=’transparent’ color=” thickness=’5′ up=’5′ down=’5′]

*Stemmetje in mijn hoofd zegt: maak je punt![separator type=’transparent’ color=” thickness=’5′ up=’5′ down=’5′]

Ok, mijn punt: ik heb een allergie ontwikkeld voor mensen die zich niet naar hun figuur kleden. Zoals ik al zei: ik hou van eten, heb absoluut geen maatje 36 en zelfs geen 38, en ik kan mensen met een vetje hier en daar best wel heel erg waarderen, máár!  Hold  your horses! Borsten die totaal platgedrukt in een jurkje zitten, buikjes die net geaccentueerd worden door dat iets te strakke T-shirtje, of  broeken die zo strak zitten dat je wordt aangezien voor een dwangbuis-patiënt. Mensen, DIT IS NIET OK![separator type=’transparent’ color=” thickness=’5′ up=’5′ down=’5′]Photo

Ik ben er dan ook zeer op gefocust dat ik me naar mijn lichaam kleed. Stel je toch eens voor dat mijn lijf allerlei soorten allergieën bij iemand losmaakt! Dat wil ik liever niet op mijn geweten hebben. Enfin, even een complimentje richting mezelf, volgens mij breng ik het er over het algemeen best aardig vanaf. Soms twijfel ik nog wel eens over korte jurkjes en broekjes waar mijn zeer (lees: zéér) gespierde Herculesbenen onderuit komen, maar aangezien deze dilemma’s zich alleen tijdens tropisch dagen voordoen (praktisch nooit dus), zijn dit soort twijfeluitspattingen op één hand te tellen.[separator type=’transparent’ color=” thickness=’5′ up=’5′ down=’5′]

Me totaal op mijn gemak voelend in mijn maxirok en losse shirt, kregen we vandaag een berichtje van Carla. Ze had een cadeautje voor het hele Carlala-team gekocht. YES! Want wij zijn dol op
cadeautjes.  Carla had jurkjes gekocht. Ik citeer: ‘Ik heb lieve voetbaljurkjes voor ons gekocht, ze zijn geweldig!’ Bij het zien van de foto’s moest ik echter even heel hard slikken. Gooi die kledingprincipes maar overboord, tijdens het WK loop ik er gewoon lekker als (lieve) dwangbuis bij![separator type=’transparent’ color=” thickness=’5′ up=’5′ down=’5′]

Ps. Even voor de duidelijkheid: dat maatje 36 op de foto is dus born-with-this-body-Carla. Not me!

 

Comments

3 responses to “Who picks your clothes? Stevie Wonder?”

 1. Carla Avatar

  Haha So funny Suzette:))
  By the way my seize is 40 and in this Orange wk supertrash top dress : L :)) but thank you for the compliment.. Next week we show every one our 4 lovely girls in these Wk dresses.. Now we wish the Dutch hockey teams: Good luck!!!!!
  Ciao Carla

 2. Katja Avatar
  Katja

  Idd heerlijk geschreven deze blog! En ook ik, met een maat 38, ben voor Bourgondisch genieten (alhoewel met mate, anders is de 4 in de maat weer snel paraat)

 3. Willeke de Heus Avatar
  Willeke de Heus

  hihihi, nou ik ben 2 jaar terug ruim 60 kilo afgevallen en op een gegeven moment bleef ik afvallen, heb zeg maar met 5 kilo minder en zat nog geen eens volgens het IBM systeem op mijn gewicht maar kreeg wel sonde voeding jakkie, ben wie ik ben en vind me zo mooi , en gewoon op gewicht houden kilo eraan 1 of 2 daagjes opletten en het is er weer af, voel me happy erbij en dat is het belangrijkste dan al die graat magere meisjes , vind dan ook bij een andere site heel tof en volgens mij ook reclame van dat die meisje lekker zoals ik gewoon zijn met een randje hier of daar, ben geen diabeet meer en slik ook geen hart tabletten dus heerlijk gewoon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *